Forældet Browser

Du bruger Microsoft's Internet Explorer browser. Microsoft selv anbefaler, at du skifter til anden browser. Vores website er ikke udviklet til at understøtte Internet Explorer, og brug af denne medfører problemer bl.a. ved bestilling.

Vi anbefaler derfor, at du opdaterer til en nyere og mere sikker browser, eksempelvis Google's Chrome browser.

Lyskilder

Hvad leder du efter?

Lyskilder og pærer  

Kunstigt lys er efterhånden blevet en fast del af vores hverdag. Det er blevet en selvfølge, blot at kunne trykke på en stikkontakt og have rummet badet i det dejligste lys på et splitsekund. Lys spiller en utroligt stor rolle i dagligdagen. Forestil dig en verden uden lys, en verden med evig nat. Det lyder ikke særlig sjovt – ja faktisk lyder det en smule deprimerende. Undersøgelser har faktisk vist, at manglen på lys kan have en negativ effekt på mennesker, hvor dagslys derimod har en positiv effekt og styrer vores døgnrytme.  

Kunstigt lys har forlænget dagene og gjort det muligt at arbejde og være aktiv alle tider på døgnet. Ja, lys er mildest talt uundværligt i vores dagligdag. Hos ProffOutlet.com kan du blive klogere på de forskellige lyskilder, og du finder desuden et stort udvalg af nye, overskydende lyskilder fra anerkendte grossister og danske byggemarkeder. 

Forskellige lyskilder  

Der findes to meget populære lyskilder. Det er den traditionelle halogenpære, og så er det LED-pæren. Derudover benyttes sparepærer og de mere gammeldags glødepærer også. Glødepærerne er dog hovedsageligt til dekorativ belysning. Det varme, glødende udtryk fra glødepærer er utroligt smukt og er blevet super moderne. Du kan derfor få halogenpærer og LED-pærer, der på bedste vis efterligner, de traditionelle glødepærer. Nedenfor kan du læse om forskellen på halogen og LED. 

Hvad er en halogenpære 

I en halogenpære er der en glødetråd. Denne tråd er omgivet af halogen, og det er det, der lyser, når der bliver tilført strøm til glødetråden. En halogenpære åbner op for rigtig mange muligheder. Den kan nemlig tilsluttes til både 12v og 230v, hvilket gør det muligt at benytte den i eksempelvis badeområder. Du finder som oftest halogenpærer med fatningerne: GU10, GU4 og G4, der gør, at de kan benyttes i spots. Der er dog også nogle ulemper forbundet med halogenpærer. De afgiver varme, når de er tændt, bruger meget strøm, og har en kort levetid, grundet varmeafgivelsen. Men det er ikke kun skidt. Halogenpæren giver det mest naturtro lys, du kan få fingrene i, og så har den et dejligt varmt skær. Når du skal have en halogenpære, skal du kigge efter watt for at få en indikation om pærens lysstyrke. 

Hvad er LED? 

LED står for lysdiode (Light Emitting Diode på engelsk). Når der tilføres strøm til LED-pæren begynder lysdioden at lyse takket være elektromagnetiske bølger, der skaber energi, som opfattes som synligt lys. Denne proces er utroligt effektiv og derved energibesparende. Det betyder, at LED-pærer bruger mindre strøm end halogenpærer. Denne form for lyskilde afgiver nærmest heller ingen varme. En LED-pære er en investering, pærerne er nemlig lidt dyrere end halogen, til gengæld holder de op til 40 gange så længe. For at finde den rette lysstyrke til netop din lampe, skal du kigge efter lumen på LED-pærer i stedet for på watt. Det skyldes, at watt faktisk ikke siger noget om lysstyrken, men det gør lumen derimod.  

Køb lyskilder og pærer hos ProffOutlet.com og bekæmp skrot 

Når du køber lyskilder og pærer hos ProffOutlet.com, er det ikke kun godt for pengepungen. Du gør faktisk også en god gerning og hjælper med at bekæmpe skrot, og du bidrager derved til et mere bæredygtigt Danmark. Alle de varer du finder hos os, er nemlig helt nye, overskydende varer, der ellers ville have endt deres dage et meget trist sted – nemlig i skraldespanden. Det er en skam og spild af ressourcer, derfor kan du nu få overskudsvarer til knaldgode priser. Du finder eksempelvis et stort udvalg af både indendørs- og udendørsbelysning samt alverdens kabler og ledninger og el-artikler.